Mechanické odstranění natě brambor. Kombinace mechanického vytažení natě a podřezání kořenů hlíz brambor.

Přednosti vytrhávače natě REMA EnviMaxX

Dřívější a rychlejší sklizeň

Rychlejší zatáhnutí slupky brambor

Bez použití chemikálií

Odtržení hlíz od natě

  • POPIS
    Holandská společnost REMA byla založena již v roce 1947. Již od svého založení se zaměřuje na vývoj a výrobu inovativních strojů pro zemědělství.
    Cílem společnosti je vyrábět vynikající stroje, které pomohou zvýšit efektivitu provozu!
  • TECHNICKÉ PARAMETRY
      200 LT 400 LT 600 LT
    Verze: nesená nesená nesená
    Počet řádků: 2 4 6
    Rozteč řádků: 75 - 95 cm 75 - 95 cm 75 - 95 cm
    Hmotnost: 1 700 kg 2 600 kg 4 100 kg
    Pohon: hydraulicky hydraulicky hydraulicky
    Kontrola hloubky: hydraulicky hydraulicky hydraulicky

     

  • VIDEO
  • PROSPEKT

Jak vytrhávač natě  REMA EnviMaxX funguje?

Vytrhávače natě EnviMaxX kombinují mechanické vytržení natě s podřezáním kořenů hlíz brambor. Základem kvalitní práce vytrhávače EnviMaxX je zmulčovaná nať na výšku cca 10-15 cm. Poté je nať vytažena z hlíz pomocí gumových pásů, které nať zachytí a vytáhnou z hlízy směrem vzad. Aby nedocházelo k vytažení hlíz z hrůbku je stroj vybaven přidržovacími deskami, které udržují bramborové hlízy v hrůbku. Dále dojde k podřezání kořenu pomocí podřezávacího nože ve tvaru V. Podřezávací nože jsou umístěny na hlavním rámu stroje, což brání poškození hlíz. Díky podřezání kořenů hlíz brambor dochází k přerušení hlavního kořenového svazku a tím pádem k přerušení dodávky vody a živin do brambor.

 

Hlavní výhody REMA EnviMaxX

  • Odtržení hlíz od natě a zamezení jejich dalšímu růstu
  • Rychlejší zatáhnutí slupky brambor ve srovnání s chemickým ošetřením
  • Dřívější sklizeň
  • Rychlejší sklizeň
  • Bez použití chemikálii

Efektivita odstranění natě brambor

Odstranění natě pomocí chemie, ani jeho kombinace s mulčováním nedokáže dostatečně zničit bramborovou nať. Naproti tomu ničení natě pomocí vytrhávání je velice účinné. Tento rozdíl ve zničení natě je důležitý pro zamezení snižování hmotnosti brambor pro skladování. Obecně vedlo vytrhávání natě k podstatně menší ztrátě hmotnosti než tomu bylo u chemického ošetření, ve stejných časových intervalech.

 

Vyzrálost bramborové slupky

Poškození slupky u brambor, u kterých byla mechanicky vytrhaná nať, je ve srovnání s brambory, u kterých byla nať chemicky odstraněna, podstatně nižší.  Dřívější vyzrálost slupky také umožňuje dřívější sklizeň.
 


Tento web využívá cookies

Pro chod webu jsou nezbytně aktivovány esenciální soubory cookies. Pro plnohodnotné poskytování služeb, personalizaci reklam a analýzu návštěvnosti jsou však nutné povolit i volitelné cookies. Kliknutím na následující tlačítko, je zapnete. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti